آشنایی با شرایط تحصیل در کشور آمریکا برای دانشجویان ایرانی در سال 2020

ایالات متحده آمریکا که به عنوان چهارمین کشور وسیع جهان و سومین کشور پرجمعیت پس از چین و هند در در دنیا به حساب میاد، با دارا بودن امکانات رفاهی در سطحی بالا، اقتصادی قدرتمند و مراکز آموزش عالی بسیار معتبر و قدیمی، چندین دهه است که به عنوان یکی از جذاب ترین مقاصد تحصیلی برای دانشجویان خارجی به شمار میره. در مجموعه مطالب ذیل شما رو با چند و چون شرایط تحصیل در آمریکااز نقطه نظرهای گوناگون، آشنا کردیم.

آشنایی با نظام آموزشی و تحصیلی کشور آمریکا برای دانشجویان

شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی در آمریکا

متقاضیان تحصیل در مقطع لیسانس در کشور آمریکا باید گواهی ای مبنی بر اتمام 12 سال تحصیل دوره های دبستان و دبیرستان (یعنی معادل مدرک پیش دانشگاهی در ایران) رو داشته باشن تا بتونن برای اخذ پذیرش از دانشگاه های کشور آمریکا اقدام کنن. داوطلبانی که دارای مدرک دیپلم از ایران هستن هم میتونن با گذروندن دوره پیش دانشگاهی در آمریکا، وارد دانشگاه بشن. برای گرفتن پذیرش از دانشگاه های آمریکا، اخذ نمره 6 در آزمون  آیلتس و یا نمره مشابه در آزمون تافل، لازم هست اما داوطلب میتونه دوره های آموزش زبان انگلیسی رو در آمریکا و قبل از شروع دانشگاه سپری کنه.

شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا

متقاضیان ورود به مقطع فوق لیسانس در دانشگاه های آمریکا رو میشه به سه دسته تقسیم کرد:
1. افرادی با سوابق تحصیلی قابل قبول (معدل بالا در دوره کارشناسی و…).
2.  کسانی که سوابق تحصیلی معمولی دارن ولی فاصله زمانی بین آخرین مقطعی که گذراندن و اقدام جهت اخذ ویزای اونها، کمتر از دو سال هست.
3. افرادی که بیش از دو سال از آخرین مدرک تحصیلی اونها میگذره.

گروه اول به خاطر سابقه درخشان تحصیلی ( معدل کل بالای 17، داشتن مقاله معتبر بویژه مقاله ISI، داشتن نمره GRE یا GMAT مناسب، نمره IELTS یا TOEFL خوب) میتونن برای گرفتن بورسیه از دانشگاه های معتبر آمریکا اقدام کنن. این گروه علاوه براینکه دانشگاه هزینه های تحصیلشون رو پوشش میده، هزینه های زندگی روزمره اونها رو هم پرداخت میکنه.

گروه دوم با توجه به شرایط مالی خودشون میتونن برای دانشگاه های خوب با هزینه سالیانه ای در حدود 10 تا 18 هزار دلار اقدام کنن، البته دانشگاه های دیگه ای با هزینه کمتر هم وجود دارن.

شرایط تحصیل در مقطع دکتری در آمریکا

طول دوره تحصیلی دکتری در آمریکا 4 ساله هست. همچنین دکتری پیوسته و به صورت فوری پس از مقطع کارشناسی و بدون داشتن مدرک کارشناسی ارشد هم امکان پذیره. اخذ پذیرش در مقطع دکتری در آمریکا بدون مدرک زبان امکان‌پذیر نیست. علاوه بر این، داشتن مدرک کارشناسی با معدل بالای 15 و مدرک کارشناسی ارشد با معدل بالای 16، ارائه حداقل دو توصیه نامه از اساتید دانشگاه و… برای اخذ پذیرش از اکثر دانشگاه های معتبرِ آمریکا لازمه. دانشگاه های ایالات متحده بورسیه های تحصیلی بسیاری که شامل پوشش هزینه های زندگی و تحصیلی برای دانشجوهای مقطع دکتری هست رو همه ساله ارائه میدن. برای دریافت این بورسیه ها در دوره ی دکتری موارد زیر اهمیت زیادی دارن:

  • دارا بودن مقاله های علمی و پژوهشی در نشریات بین المللی، که نشان دهنده ی شایستگی علمی و مهارت های تحلیل و نوشتاری دانشجو  باشه.
  • ارتباط با اساتید برتر دانشگاه محل تحصیل، به منظور دریافت توصیه نامه های مناسب که نشان بده استاد مربوطه دانشجو رو کاملا میشناسه و توانایی های اون رو تایید میکنه.
  • شرکت در کنفرانس های بین المللی و در صورت امکان ارائه مقاله.

 

بورسیه میشیگان

دانشگاه میشیگان فلینت آمریکا

 

بیشتر بخوانید:  آشنایی با شرایط تحصیل در کشور فرانسه برای دانشجویان ایرانی در سال 2020

هزینه های تحصیل و زندگی در کشور آمریکا برای دانشجویان

به طور کلی هزینه های یک دانشجو در آمریکا وابستگی زیادی با شهر و دانشگاهی داره که دانشجو در اون تحصیل میکنه؛ در مجموع اما میتونیم هزینه های ضروری رو در دو گروه زیر جا بدیم:

هزینه های تحصیل دانشجویان

به طور کلی سالیانه شهریه دانشگاه ها حدود ۴۰-۵۰ هزار دلار محاسبه میشه. دانشگاه‌های آمریکا به مراکز دولتی (با پشتیبانی دولت) و خصوصی (مستقل) تقسیم میشن. در دانشگاه‌های دولتی، پشتیبانی دانشگاه با دولته ولی به این معنا نیست که حتما تحصیل در این دانشگاه‌ها رایگان باشه، مگر در مواردی که شما از بورسیه‌ استفاده کنین. در مورد دانشگاه‌های خصوصی هم به طور میانگین شهریه از ۵۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ دلار در سال متغیره. دانشجوها در آمریکا تمایل بیشتری به دانشگاه های دولتی دارن، چون حتی اگر از بورسیه تحصیلی بهره منده نباشن،  باید شهریه دانشگاه (که در دانشگاه های دولتی کمتر هست) رو در نظر بگیرن. اگر قصد دارین که هزینه تحصیل رو خودتان پرداخت کنین، باید هزینه سال اول رو داشته باشین. البته این امیدواری وجود داره که از سال دوم این هزینه از وام های دانشگاه یا از طریق فاند تامین بشه.

هزینه های زندگی دانشجویان

برای زندگی در آمریکا  علاوه بر هزینه های دانشگاه، مخارج دیگه ای از قبیل اجاره خانه، هزینه های درمانی، مواد خوراکی و…  وجود داره . هزینه مواد خوراکی در آمریکا پایینه اما هزینه های درمان بالاست و کسانی که بیمه نباشن، با مخارج درمانی سنگینی مواجه میشن. لیست برخی از هزینه های ضروری به صورت زیره:

  • اجاره خانهاین مهمترین خرجیه که یک دانشجو برای زندگی در آمریکا داره. اجاره یک آپارتمان تک خوابه به طور متوسط ۷۰۰ دلاره. داشتن هم خونه می تونه این هزینه رو کمتر کنه. البته بیشتر دانشگاه های کشور خوابگاه های دانشجویی خوابگاه دارن که میتونه هزینه مسکن رو به طور محسوسی کاهش بده (300 تا 400 دلار به صورت ماهانه).
  • هزینه‌های درمانی: این هزینه ها در آمریکا بالاست، بنابراین با دانشگاه خودتون در این باره م کنین و از بیمه شدن در طول دوران تحصیل اطمینان پیدا کنین.
  • مواد خوراکی: اصولا در آمریکا مواد خوراکی از هزینه ی پایینی برخوردارن؛ این هزینه به طور میانگین سالانه بین ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ دلاره.
  • سایر هزینه‌هاعلاوه هزینه های ذکر شده، شما مخارج دیگری هم دارین؛ به عنوان مثال، هزینه حمل و نقل (بلیط های 2 و 3 دلاری برای مسیرهای یک طرفه)، هزینه انرژی، پوشاک، اینترنت، تلفن و… هم وجود داره که این هزینه ها بستگی به استفاده شما از این امکانات داره.

معرفی شرایط و چگونگی اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

به طور کلی، متقاضی اخذ ویزای دانشجوییِ آمریکا باید واجد دو شرط زیر باشه:

  1. توانایی مالی لازم جهت پوشش هزینه های زندگی و تحصیل در آمریکا رو داشته باشه.
  2. گواهینامه SEVP از دانشگاه یا مرکز آموزشی مد نظر رو کسب کرده باشه.

مراحل تقاضای ویزای تحصیلی

  1. انجام مصاحبه در کنسولگری ایالات متحده آمریکا.
  2. تکمیل فرم‌های مورد نظر به همراه مدارک لازم.
  3. پرداخت هزینه های ویزای دانشجویی.

نکته مهم:

  • دانشجو باید در اسرع زمان تقاضای ویزای دانشجوئی خودش رو به سفارت و یا یکی از کنسولگری های آمریکا ارائه کنه. (120 روز مانده به تاریخ ثبت نام در دانشگاه).
  • دانشجو باید حداکثر 30 روز یا کمتر مانده به شروع دوره تحصیلی، وارد آمریکا بشه.

شرایط و نحوه کار دانشجویی در آمریکا در حین تحصیل

یک دانشجوی خارجی شش ماه پس از ورود به آمریکا و شروع تحصیلش اجازه کار رو دریافت میکنه. در مقطع کارشناسی ارشد به دانشجویان حق کار 20 ساعته داده میشه؛ 20 ساعتی که با توجه به حقوق دریافتیِ 15 دلار به ازای هر ساعت، میتونه بخش مهمی از هزینه های دانشجو رو تامین کنه. حق کار دانشجویی در مقطع کارشناسی 10 ساعت در هفته است که بین ۱۳ تا ۱۵ دلار به ازای هر ساعت حقوق پرداخت میشه.

نباید این نکته رو فراموش کرد که یک دانشجوی خارجی میتونه در ایام تعطیل سال (مثل کریسمس و …) حق 40 ساعت کار دانشجویی در هفته رو داره.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : آمریکا ,هزینه ,دانشگاه ,تحصیل ,تحصیلی ,مقطع ,شرایط تحصیل ,برای دانشجویان ,مقطع کارشناسی ,کشور آمریکا ,مواد خوراکی ,ایالات متحده آمریکا ,برای دانشجویان ایرانی
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

شیشه رنگی سنتی سبدهای برتر بورس Jose رفاقت شهیدانه سایت مرکز دانلود فرکتال صبا عـجـایـب جـهــان رسالت هنر دانستنی های روز