کشور استرالیا با دارا بودن امکانات رفاهی فراوان، کیفیت زندگی بالا و دانشگاه های معتبر به یکی از مقاصد دوست داشتنی برای دانشجوهای بین المللی تبدیل شده و بعد از آمریکا و انگلیس، سومین کشور پذیرنده دانشجو به حساب میاد. اگر شما هم علاقه مند به تحصیل در این کشور هستین، مطالب زیر که در اون از تمامی جوانب زندگی دانشجویی در استرالیا و چگونگی ادامه تحصیل در این کشور صحبت کردیم رو از دست ندین.
تحصیل مقطع کارشناسی در کشور استرالیا:
دوره کارشناسی در استرالیا در حالت عادی سه ساله است و خود دانشجو به اختیار خودش میتونه یک سال دیگه به دوره کارشناسی اش اضافه کنه و مدرک چهارساله این دوره که اصطلاحا Honors خونده میشه رو به دست بیاره. این سال چهارم بیشتر به سال نخست کارشناسی ارشد شباهت داره، از این جهت که در اون بیشتر تحقیق صورت میگیره و دانشجو بر روی پایان نامه کار میکنه. خوبی این چهار ساله گرفتن لیسانس در استرالیا هم واضحه؛ اینکه کارشناسی ارشدتون در این کشور به جای دو سال، یک سال طول میکشه.
شرایط گرفتن پذیرش در مقطع کارشناسی از دانشگاه های استرالیا هم معمولا ضوابط یکسانی داره و البته این احتمال هم وجود داره که هر دانشگاه برای رشته های خاص خودش شرایط معینی رو اعلام بکنه که در قسمت ثبت برای پذیرش اون رشته به صورت کامل آورده میشه.
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کشور استرالیا:
دوره های کارشناسی ارشد در استرالیا بسیار متنوع هستن و از یک تا سه سال به درازا میکشن. نوع خاصی از دوره ارشد هم در این کشور وجود داره که بسیار محبوبه و بیشتر از گزینه های دیگه انتخاب میشه. داریم راجع به دوره دوگانه صحبت میکنیم؛ دوره ای که دانشجو طی دو سال میتونه دو مدرک کارشناسی ارشد متفاوت رو به دست بیاره.
در رابطه با شرایط تحصیل در دوره فوق لیسانس هم اینو باید گوشزد کرد که علاوه بر داشتن مدرک زبان آیتلس 6.5 که لازم به حساب میاد (7 برای رشته های پزشکی)، باید دوره کارشناسی رو هم با موفقیت پشت سر گذاشته باشین. ضمن اینکه این شرایط فراهم شده که اگر سابقه کاری مرتبطی دارین، بتونین در مقطع ارشد در رشته ای تحصیل کنید که ارتباطی به رشته تحصیلیتون در دوره کارشناسی نداره و در رابطه با کاری هست که انجامش دادین.
بیشتر بخوانید: معرفی شرایط تحصیل در کشور سوئد برای دانشجویان ایرانی در سال 2020
در اینجا لازم میدونیم که در رابطه با کارشناسی ارشد تحقیقاتی که در استرالیا ارائه میشه هم توضیح مختصری بدیم. این دوره که مدتش تنها یک سال هست، اساسا بر مبنای تحقیق دانشجو در یک موضوع خاص پایه گذاری شده و دانشجو باید پس از اتمام دوره، پایان نامه خودش رو به صورتی ارائه بده که اساتید فن رضایت خاطر کامل از نتایج پژوهش هاش رو داشته باشن.
در رابطه با پذیرش در این نوعِ بخصوص کارشناسی ارشد هم دانشگاه های مختلف استرالیا استاندارها و ضوابط خودشون رو دارن و معیار مشخصی وجود نداره، اما این بدیهیه که دوره کارشناسی خودتون رو باید با موفقیت و همراه با کسب معدل قابل قبول به پایان رسونده باشین.
تحصیل در مقطع دکتری در کشور استرالیا:
برای اینکه بتونین از دانشگاه های استرالیا در مقطع دکتری پذیرش بگیرین، باید کارشناسی ارشد خودتون رو به خوبی پشت سر گذاشته باشین و حداقل ۶۵ درصد از سقف معدل رو به دست آورده باشین. گرفتن بورسیه در مقطع دکتری هم به مراتب از اخذ بورسیه در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ساده تر و محتمل تره. پس حتما شانس خودتون رو برای گرفتن بورسیه امتحان کنین؛ به ویژه که این بورسیه میتونه تمامی هزینه های تحصیل، زندگی، مسکن و… شما رو پوشش بده.
همچنین مدرک آیلتس با نمره حداقلی 7 برای تحصیل در مقطع دکتری در استرالیا لازمه و فردی با آیلتس کمتر، از شانس زیادی برخوردار نیست. با این وجود شکی وجود نداره که طرح تحقیقاتی مناسب، مهم ترین شاخص در اخذ پذیرش در مقطع دکتری به حساب میاد. پس سعی کنید بهترین طرح تحقیقاتی ممکن رو ارائه بدین و نظر استاد مشاور رو جلب کنین.
هزینه بالای تحصیلی در کشور استرالیا از این قراره که شهریه دوره کارشناسی بر اساس رشته و دانشگاه متغیره اما به طور کلی، برای تحصیل در رشته های علوم انسانی و هنری سالانه چیزی حدود ۱۶ تا ۳۰ هزار دلار استرالیا و برای تحصیل در رشته های علوم پایه، مهندسی و مجموعه پزشکی، چیزی حدود ۲۵ تا ۶۰ هزار دلار استرالیا باید هزینه کرد.
هزینه های تحصیل در دوره کارشناسی ارشد هم مثل دوره کارشناسی بنا به رشته و دانشگاه متفاوته، اما به طور کلی باید ۱۸ تا ۳۵ هزار دلار استرالیا رو به صورت سالانه کنار بذارین.
بیشتر بخوانید: بورسیه تحصیلی در رشته هنر های زیبا در دانشگاه سطلنتی ملبورن استرالیا
هزینه تحصیل در دوره دکتری هم تفاوت چندانی با دوره ارشد نداره و از ۲۰ تا ۳۰ هزار دلار استرالیا در سال متغیره.
عوامل مختلفی بر میزان هزینه ای که به صورت ماهانه برای داشتن یک زندگی معمولی نیاز هست، تاثیرگذارند. از جمله شهرِ محل تحصیل، نوع زندگی بسته به هزینه هایی که صرف خوراک و پوشاک میشه، خانه یا خوابگاه اجاره شده، مجرد یا متاهل بودن و… . با این وجود اما اگر بخوایم هزینه های یک زندگی دانشجویی را به صورت میانگین مشخص کنیم، نتایج زیر به دست میاد: (قیمت ها به دلار استرالیا بوده و بر اساس سال ۲۰۱۸ تنظیم شده اند).
دانشگاه ملی استرالیا
به طور کلی ویزای دانشجویی در استرالیا از ده نوع مختلف تشکیل شده که در ادامه مهم ترین ها رو توضیح میدیم:
دریافت پذیرش یا اخذ بورسیه از یک دانشگاه استرالیایی به هیچ وجه شرط کافی برای دریافت ویزای این کشور نیست و باید واجد شرایط دیگه ای هم باشین؛ از جمله:
بیشتر بخوانید: آشنایی با شرایط تحصیل در کشور انگلستان برای دانشجویان ایرانی در سال 2020
دانشجویان بین المللی این امکان رو دارن که در طول هفته به کار بپردازن و در طی دوران تعطیلات هم به صورت تمام وقت کار داشته باشن. البته نباید این نکته رو از خاطر برد که کار دانشجویی تنها میتونه بخشی از هزینه های یک دانشجوی خارجی در استرالیا رو تامین کنه (مثل هزینه های مربوط به خوراک و پوشاک) و به هیچ نباید روی پرداخت هزینه های مربوط به دانشگاه از این منبع حساب باز کرد.
کارههای متنوعی هم برای اشتغال یک دانشجو در استرالیا وجود داره؛ از کار کردن در فست فودها و کافی شاپ ها (که خیلی بین جوان ها مرسوم هم هست) گرفته تا کار کردن در زمینه ای که با رشته تحصیلی فرد ارتباط داشته باشه. طبیعیه که کسب نمرات خوب در دانشگاه میتونه دانشجو رو در پیدا کردن این نوع از مشاغل یاری کنه.
این نکته رو هم اضافه کنیم که اگر قصد دارین همراه با همسرتون به استرالیا برید و در مقطع کارشناسی ارشد و یا بالاتر به تحصیل خودتون ادامه بدین، امکان کار تمام وقت برای همسرتون وجود داره.
درباره این سایت